ճարպոտ
մաշկը իսկական գլխացավանք է տիրոջ համար։ Ուժեղ ճարպ֊ արտադրության
հետևանքով դեմքը ամբողջությամբ պատվում է փայլուն Օյութով և տպավորություն է
ստեղծվում, թե այն յուղով են պատել։ Կամա թե ակամա մարդն ընկնում է տհաճ
վիճակի մեջ, վատ զգում իրեն շրջապատում։ Ճարպոտ մաշկը հեշտությամբ է
կլանում և պահում փոշին, որի հետևանքով էլ ձեռք է բերում կեղտագորշավուն
գույն։ Սա էլ մի առանձին խնդիր է ստեղծում։ Հոգեբաններն ասում են, որ նման
դեպքերում, որպես կանոն, հատկապես նրբազգաց մարդիկ ընկնում են
հուսահատության գիրկը՝ կարծելով, թե իրենք միշտ տհաճ իրավիճակների մեջ
ընկնելու են դատապարտված։ Ամենաշատը ճարպոտում են քթի, ստորին ծնոտի և
ճակատի հատվածները։
ճարպոտ մաշկի խնամքը
1.
ճարպոտ մաշկի առկայության դեպքում կարելի է ամեն օր տաք ջրով և օճառով
լվացվել։ Եթե մաշկը շատ ճարպոտ է, կարելի է լվանալ օրը երկու անգամ տրվում
օճառոտ ձեռքերի մեջ տրորել 1-2 թեյի գդալ սոդա և քսել դեմքին։ Այնուհետև
դեմքը տաք ջրով լվանալ, ապա՜ թեթևակի ցողել սառը ջրով։ Ճարպոտ մաշկը կարելի է լվանալ նաև սառը ջրով՝ ավելացնելով մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութ։ 2. Եթե
մաշկը շատ հաճախ է կեղտոտվում, խորհուրդ է տրվում աղային մերսումներ
(շաբաթը 1-2անգամ)։ Լավ է ազդում դեմքը տաք և սառը ջրով հերթագայությամբ
ցայելը։
3. ճարպոտ
դեմք ունեցող կանայք պետք է հաճախ դիմակներ օգտագործեն, բայց նախքան
օգտագործելը անհրաժեշտ է դեմքը լավ մաքրել։ Դիմակը չպետք է դեմքի վրա
թողնել 15 -20 րոպեից ավելի։
4. ճարպոտ
մաշկ ունեցող կանանց առաջարկվում է հատուկ դիետա, որը բացառում է ճարպային
սննդի կիրառումը՜ նախապատվությունը տալով բուսական ուտելիքին,
բանջարեղենային և մրգային հյութերի օգտագործմանը։
Ինչ
էլ որ լինի, ինչպիսի մաշկ էլ ունենաք, երբեք չպետք է կարծել, որ անելանելի
վիճակում եք։ Բնության մեջ, ինչպես ասում են, անհնարին ոչինչ չկա։
Հետնաբար, պետք է կարողանալ գտնել
Դիմակներ ճարպոտ մաշկի համար
Կաթնաշոռով և բանջարեղենի խութով դիմակ։ 4
թ.գ. կաթնաշոռը, 2 թա րմ մրգի կամ բանջարեղենի հյութը, մի աղը լավ խառնել և
քսել դեմքին։ 10 րոպե հետո քսել 2-րդ շերտը, իսկ 5 րոպեից հանել ու
լվացվել գոլ ջրով։ Չորացնել մաշկը և սնուցող կրեմ քսել։
Լոլիկով դիմակ։ Լոլիկը կլոր, բարակ շերտերով կտրատել և դնել դեմքին։ 15 րոպեից հանել և լվացվել գոլ ջրով
Մածունով և օսլայով դիմակ։ 2 ճ. մածունին ավելացնել այնքան օսլա. ստացվի թթվասերի խտություն ունեց նյութ։ 20 րոպեից լվացվել գոլ ջրով Հացի
խմորիչով դիմակ։ Վերցնել 2 25 գ խմորիչ, ավելացնել այնքան տաք կաթ, որ
ստացվի թթվասերի խտություն ունեցող նյութ։ Լվացվել 15-20 րոպեից։
Ձվի սպիտակուցով դիմակ։ Միջին չափի խնձորը մանրացնել և խառնել հարած ձվի սպիտակուցի հետ։ Քսել դեմքին ու պարանոցին, թողնել 15 րոպէ և գոլ ջրով լվացվել։
|